Mainos
Mainos

Bosnian serbille 15 vuoden

Tuomittu serbipoliisi on ensimmäinen, joka on Haagissa tunnustanut syyllisyyteensä raiskauksiin.

Haagin kansainvälinen sotarikostuomioistuin on tuominnut Bosnian entisen serbipoliisin Dragan Zelenovicin 15 vuodeksi vankeuteen.

Zelenovic tunnusti syyllisyytensä bosnialaisten musliminaisten raiskauksiin ja kidutuksiin vuosina 1992-95 käydyn sodan aikana. Serbijoukot valtasivat keväällä 1992 Focan, jonka asukkaista vähän yli puolet oli muslimeja. Naiset erotettiin miehistä, ja he joutuivat myöhemmin kuulustelujen, nöyryyttävän kohtelun, pahoinpitelyn ja raiskausten kohteeksi. 46-vuotias Zelenovic myönsi syyllisyytensä kaikkiaan seitsemään syytekohtaan.

Yhdessä tapauksessa hän vei neljä pidätettyä naista koulun eri luokkahuoneisiin ja määräsi jokaiselle sotilaan raiskaamaan heidät. Hän osallistui myös 15-vuotiaan tytön joukkoraiskaukseen.

Puolustus esitti Zelenovicille 7-10 vuoden tuomiota, syyttäjät 10-15 vuoden tuomiota. Zelenovic oli ensimmäinen, joka oli myöntänyt syyllisyytensä raiskaussyytteisiin Haagissa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme