Mainos
Mainos

Bosnian serbiparlamentti sooloilee

Bosnian serbitasavallan parlamentti vahvisti tänään kiistellyn sopimuksen läheisten suhteiden solmimisesta serbien niin ikään hallitseman Jugoslavian kanssa.

Bosnian rauhankoordinaattorin Carl Bildtin edustajan mukaan päätöksellä ei ole kuitenkaan mitään merkitystä, koska se ei kuulu serbiparlamentin toimivaltaan.

Serbitasavalta, Republika Srpska, sopi helmikuun lopulla yhteisten markkinoiden ja yhteistyöneuvoston perustamisesta Serbiasta ja Montenegrosta koostuvan Jugoslavian kanssa. Bosnia-Hertsegovinan presidenttineuvoston puheenjohtaja Alija Izetbegovic on tuominnut sopimuksen perustuslain vastaisena.

Bosnian sodan lopettaneen Daytonin rauhansopimuksen mukaan Bosnia-Hertsegovinan liittovaltion osat - serbitasavalta sekä muslimien ja kroaattien liittovaltio - saavat solmia sopimuksia ulkomaiden kanssa, mutta vain toisen liittovaltio-osapuolen suostumuksella.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme