Mainos
Mainos

Bosnian sotarikolliselle 20 vuotta vankeutta

YK:n sotarikostuomioistuin langetti tänään sotarikoksista tuomitulle Bosnian serbille Dusan Tadicille 20 vuoden vankeustuomion. Tadicin puolustusasianajaja ilmoitti heti, että tuomion pituudesta valitetaan.

Tuomioistuin totesi toukokuussa Dusan Tadicin syyllistyneen sotarikoksiin ja rikoksiin ihmisyyttä vastaan Bosnian sodan alkuvaiheissa. Hänet todettiin syylliseksi kaikkiaan 11 ahdistelua ja pahoinpitelyä koskeneeseen syytekohtaan, mutta vapautettiin 13 muusta kohdasta.

Syyttäjät olivat vaatineet Tadicille elinkautista vankeustuomiota. Hän itse on toistuvasti kiistänyt syyllisyytensä ja puolustuksen mukaan hän oli vain pikkutekijä.

Suomi ei ota vastaan

Oikeusministeri Kari Häkämies totesi tänään, ettei Tadic kärsi rangaistustaan Suomessa. Häkämies kertoi Ylen tv-uutisille, että Suomi on valmis ottamaan vain yhden, vähäisistä syistä tuomitun rikollisen. Häkämiehen mukaan Tadicia ei oteta Suomeen muun muassa terrorismin uhan vuoksi. Tähän mennessä Suomen lisäksi vain Italia ja Saksa ovat lupautuneet säilyttämään Bosnian sotarikollisia.
(STT-AFP-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme