Mainos
Mainos

Bosnian-sotarikollisten vangitsemiseksi iskujoukko?

Yhdysvallat harkitsee iskujoukon perustamista Bosnian-sotarikollisten saamiseksi kansainvälisen oikeuden eteen. Valkoisen talon tiedottaja Mike McCurry myönsi, että erikoisjoukkoja on harkittu vangitsemisia varten.

Bosnian sotarikoksista epäillyt ovat saaneet olla rauhassa, koska mm. USA on vastustanut maassa olevien rauhanturvajoukkojen toimenkuvan laajentamista. Valkoinen talo korosti, ettei presidentti Bill Clinton ole päättänyt asiasta ja että erikoisjoukot toimisivat rauhanturvaajista erillään.

Sotilasliitto Naton puolustusministerit ovat aiemmin neuvotelleet sotarikollisia jäljittävän kansainvälisen poliisin perustamisesta, mutta sopimukseen ei ole päästy.

Bosnian serbit ovat vannoneet viimeksi tässä kuussa, etteivät he luovuta entisiä johtajiaan, armeijan komentajaa Ratko Mladicia ja presidentti Radovan Karadzicia, sotarikostuomioistuimen eteen.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme