Mainos
Mainos

Bosnian vaalitulokset viivästyvät

Bosnia-Hertsegovinan kunnallisvaalien tuloksia ei julkaista vielä viikonvaihteessa, kuten oli määrä, ilmoitti vaaleja tarkkaillut Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyj tänään.

-Arvioisin, ja korostan sanaa arvioisin, että me pystymme aloittamaan tulosten ilmoittamisen ensi viikon keskivaiheilla, sanoi Etyjin edustaja David Foley. Ääntenlaskenta oli tarkoitus saada päätökseen tänään ja tulokset ilmoittaa huomenna.

Viivästys johtui siitä, että serbien hallitsemalle alueelle jouduttiin perustamaan toinen äänenlaskentakeskus, kertoi Foley. Bosnia-Hertsegovinan kunnallisvaaleja on sanottu historian mutkikkaimmiksi. Yli kaksi miljoonaa ihmistä joutui yli kolmen ja puolen vuoden julman sisällissodan aikana muuttamaan kotiseudultaan.

Uusien kunnanvaltuustojen toivotaan suurin piirtein heijastavan muslimien, kroaattien ja serbien sotaa edeltäneitä voimasuhteita.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme