Mainos
Mainos

Bosniasta löytyi uusi joukkohauta

Bosnia-Hertsegovinan itäosasta on löydetty joukkohauta, jossa saattaa olla jopa 40 muslimin ruumiit, kertoi muslimijohtoisen Kadonneiden ihmisten komission johtaja Amor Masovic.

Haudassa, joka löydettiin Drinajoen vieressä sijaitsevan tekojärven pohjasta, uskotaan olevan serbien vuonna 1992 surmaamia muslimeja. Hauta löytyi, kun joen pinta laski paljastaen pohjaa molemmilta reunoilta. -Vedenpinta oli alhaalla vuonna 1992, ja he (surmaajat) luulivat, että tätä hautaa ei koskaan löydettäisi, Masovic sanoi. Hän arveli uhrien olevan kotoisin läheisistä kylistä.

Haudan löysi Mehemed Kurtalic kalastaessaan joella. Monet uhreista olivat hänen sukulaisiaan ja ystäviään, ja hän toivoi heidän nyt saavan arvokkaat hautajaiset. Komissio on tähän mennessä löytänyt yli 6 000 ihmisen ruumiit noin 180 joukkohaudasta sekä noin 2 000 yksittäistä hautaa. Kuitenkin noin 23 000 bosnialaista, enimmäkseen muslimeja, on yhä kadoksissa Bosnian sodan jäljiltä.

(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme