Mainos
Mainos

Boston Globe: Yksityiskouluissa käytetty hyväksi satoja lapsia

Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on laajamittainen ongelma Yhdysvaltojen yksityiskouluissa, paljastaa Boston Globe -lehden tutkivan journalismin Spotlight-ryhmä.

Lehden tietojen mukaan yli 200:aa lasta on käytetty seksuaalisesti hyväksi yksityiskouluissa Koillis-Yhdysvalloissa Uudeksi Englanniksi kutsutulla alueella 1950-luvulta lähtien. Lehden tietoon tulleet tapaukset ovat todennäköisesti vain jäävuoren huippu.

Yksityiskoulujen asiakirjat eivät ole julkisia, joten toimittajat eivät voi saada niitä käsiinsä vastoin koulun tahtoa. Koulut ovatkin peitelleet tapauksia.

Osa hyväksikäytöstä syytetyistä opettajista on joutunut lähtemään koulusta, mutta on jatkanut opettajan uraa muualla maassa.

Yhdysvalloissa yksityiskoulut ovat usein sisäoppilaitoksia, joissa opettajat luovat oppilaisiin läheisiä suhteita myös näiden vapaa-ajalla ja toimivat makuusalien valvojina.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme