Mainos
Mainos

Bostonin pommit muistuttavat Irakin tienvarsipommeja

Bostonin pommit muistuttavat tutkijoiden mukaan niin sanottuja tienvarsipommeja, joita on käytetty esimerkiksi Irakissa ja Afganistanissa länsiliittouman joukkoja vastaan.

Tällaisten pommien tekeminen on asiantuntijoiden mukaan varsin yksinkertaista. Tutkijoilla voikin olla edessään vaikea urakka pommi-iskun tekijöiden selvittämiseksi.

Pommien jäljiltä on löytynyt muun muassa nailonia, jonka epäillään olevan peräisin urheilukasseista. Pommit oli ilmeisesti pakattu painekattiloihin.

Yhdysvaltain sisäisestä turvallisuudesta vastaavan viraston johtaja Janet Napolitano ei usko, että Bostonin pommit olisivat osa laajempaa salaliittoa. Hän kehottaa kuitenkin erityisesti matkalla olevia amerikkalaisia jatkuvaan valppauteen.

Aiemmin on uumoiltu, voisiko pommi-iskussa olla kyse maan sisäisestä terrorista, sillä yksikään ulkomainen ryhmittymä ei ole julistautunut pommi-iskun tekijäksi.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisilla FBI:lla ei ole paljoakaan uutta kerrottavaa Bostonin-iskusta. Puoliltaöin Suomen aikaa kerrottiin, että FBI jatkaa tapahtumapaikan tutkintaa ja todisteiden keräämistä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme