Mainos
Mainos

Botnia pyysi anteeksi hajua

Botnia pyysi anteeksi asukkailta pahoinvointia aiheuttanutta pahaa hajua.

Botnia on pyytänyt Fray Bentosin kaupungin asukkailta anteeksi sellutehtaalta lähtenyttä pahaa hajua, joka keskiviikkona aiheutti pahoinvointia lähikoulun oppilaissa.

Botnian mukaan voimakas haju liittyi tehtaan käynnistysvaiheessa tehtäviin säätöihin. Haju saattaa toistua muutaman kerran vuodessa, mutta se ei aiheuta terveyshaittoja lähistön asukkaille, totesi Botnia tiedotteessaan.

Uruguayn terveysministeriö ja ympäristöviranomaiset vakuuttivat myös kilvan, että paha haju oli täysin vaaraton ja että Botnian tehdas täyttää kaikki ympäristövaatimukset.

Argentiinalaislehti La Nacion puolestaan tiesi kertoa, että "Botnian tehdas myrkyttää Fray Bentosin lapsia", ja että Uruguayn viranomaiset puolustelevat tapahtunutta.

Fray Bentosin kaupunkiin keskiviikkona levinnyt voimakas haju sai muutaman koululaisen ja opettajan voimaan pahoin. Pahoinvointi oli ohimenevää eikä vaatinut lääkärinhoitoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme