Mainos
Mainos

Boutros-Ghali puolusti ansioitaan

YK:n pääsihteeri Boutros Boutros-Ghali puolustaa ansioitaan maailmanjärjestön johdossa. Hän kehuu saaneensa aikaan muutoksia "kaikilla rintamilla".

Yleiskokouksen avajaisissa puhunut Boutros-Ghali kertoi, että YK on hänen aikanaan sovittanut rauhanturvaamistehtäviä sekä humanitaarista apua uusille aloille. Lisäksi edistystä on tapahtunut muun muassa lainsäädännössä.

Pääsihteerin mukaan YK on viime vuosina leikannut kulujaan. Silti se on onnistunut lisäämään vastuutaan ja parantamaan toimintakykyään. Boutros-Ghalin viisivuotinen virkakausi YK:n pääsihteerinä päättyy vuoden vaihteessa, mutta hän on ilmoittanut halunsa jatkaa virassa.

Yhdysvallat kuitenkin vastustaa sinnikkäästi Boutros-Ghalin uudelleenvalintaa. Sen mielestä egyptiläinen pääsihteeri ei ole kyennyt uudistamaan maailmanjärjestön hallintoa eikä pitämään YK:n menoja aisoissa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme