Mainos
Mainos

BP aikoo maksaa öljytuhon puhdistuksesta

Brittiläinen energiajätti BP lupaa maksaa Meksikonlahden öljytuhon kustannuksia. BP:n mukaan se aikoo huolehtia "kaikista tarpeellisista ja tarkoituksenmukaisista puhdistustoimista".

- BP kantaa vastuun öljytyhosta. Me aiomme huolehtia puhdistuksesta, yhtiö ilmoitti tiedotteessaan. Tämänhetkisten arvioiden mukaan puhdistuskustannukset saattavat nousta useisiin miljardeihin dollareihin.

BP on avannut myös 24 tuntia vuorokaudessa auki olevan puhelinlinjan, jonne yksityiset ihmiset tai yritykset voivat jättää korvausvaatimuksensa.

Energijätin ilmoitus tuli pian sen jälkeen, kun Yhdysvaltain presidentti Barack Obama oli jyrähtänyt asiasta. Obaman mukaan yhtiö on vastuussa öljyturmasta ja sen pitää myös maksaa sen seurauksista.

Öljynporauslautta räjähti ja upposi Meksikonlahdella viime viikolla, minkä jälkeen lautan alla ollut öljyporausreikä alkoi vuotaa. Nyt laaja öljytuho uhkaa Yhdysvaltojen rannikkoa, ja tilanteen pelätään kehittyvän maan historian pahimmaksi ympäristökatastrofiksi.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme