Mainos
Mainos

BP maksaa suurimman osan Meksikonlahden öljyvahingoista

Öljyjätti BP joutuu maksamaan valtaosan Meksikonlahden öljykatastrofista aiheutuneista vahingoista. Yhdysvaltalaisen tuomioistuimen päätöksen mukaan BP ei voi vierittää korvausvastuuta kohtalokkaan lautan omistaneelle ja sen BP:lle vuokranneelle Transocean-yhtiölle.

BP oli yrittänyt siirtää kuluista noin 15 miljoonaa dollaria (11 miljoonaa euroa) Transoceanille. Turma tapahtui kesällä 2010.

BP joutuneekin vastaamaan yksin noin 42 miljoonaan dollariin (32 miljoonaan euroon) nousevista öljyn aiheuttamista vahingoista. Päätöksen mukaan BP ei ole kuitenkaan vastuussa muista kuin varsinaisista materiaalisista vahingoista.

Transocean voikin joutua maksamaan ainakin osan muista korvauksista, kuten Yhdysvaltain vesiensuojelusäännösten rikkomuksista tulevista miljoonasakoista. Transocean on jo maksanut korvauksia 11 ihmisen hengen vaatineen onnettomuuden uhrien omaisille ja turmassa loukkaantuneille.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme