Mainos
Mainos

Bransonin pallo poistui Kiinan ilmatilasta

Kuumailmapallolla maailman ympäri yrittävät lentäjät ovat jättäneet Kiinan ilmatilan ja jatkavat matkaansa kohti Japania, kertoivat lentäjien edustajat tänään.

Kiina salli lentäjien jatkaa lentoa Kiinan ilmatilassa tiistaina vasta viime hetken diplomaattisten neuvottelujen jälkeen lennon jatkumisen turvaamiseksi.

Lentäjien edustajien mukaan laskeutuminen yöaikaan pimeään Kiinaan olisi ollut vaarallista.

Brittimiljonääri Richard Bransonin luotsaama pallo oli tänään matkalla Tyynen valtameren ylle, josta se "hyvin luultavasti" saavuttaa 100-150 solmun ilmavirtauksen, ja pääsee jatkamaan matkaansa, kertoivat edustajat.

Lentäjät ovat matkallaan vältelleet ilmaiskujen kohteeksi joutunutta Irakin ilmatilaa.

Bransonin lisäksi lennolla ovat mukana amerikkalainen Steve Fosset sekä ruotsalainen Per Lindstrand. Joukko on jo rikkonut oman ennätyksensä kuumailmapallon matkalennossa. Uusi ennätys on nyt 4900 merimailia. Miehistö toivoo päättävänsä matkan laskeutumalla Länsi-Eurooppaan uuden vuoden tietämillä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme