Mainos
Mainos

Brasilia kärsii pahimmasta kuivuudesta vuosikymmeniin

Itäisen Amazonin alue Brasiliassa kärsii pahimmasta kuivuudesta vuosikymmeniin. Useat Amazonin sivujoet ovat kuivuneet ja paikalliset maastopalot riehuvat. Tiedemiesten mukaan kuivuuden taustalla ovat ilmastonmuutos ja metsien hävittäminen.

– Kuivista kausista on tullut entistä ankarampia ja useammin toistuvia. Se on yhteydessä kohoaviin merenpinnan lämpötiloihin Tyynellämerellä ja Atlantilla. Sillä on yhteys myös Amazonin alueen metsien hävittämiseen, selittää ekologi Gabriel Carrero.

Amazonin alueen metsäkato on kasvanut 30 prosentilla vuoden 2012 jälkeen. Tutkijoiden mukaan seuraukset voivat olla arvaamattomat. Amazonin viidakot sitovat suuria määriä hiilidioksidia. Kuivuvat ja palavat puut vapauttavat hiilidioksidia ilmakehään.

Sadekausi lähestyy, mutta sademäärät ovat todennäköisesti liian pieniä estämään viidakkoalueita kuivumasta.

– Metsien hävittäminen vaikuttaa myös alueen sademääriin ja veden kulkuun muille alueille Amazonin ulkopuolelle, sanoo Carrero.

Joissakin Brasilian kaupungeissa on jo pulaa juomavedestä.

 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot