Mainos
Mainos

Brasilia toi huumesotaan lisää poliiseja

Brasilian poliisi on vahvistanut joukkojaan Rio de Janeiron slummeissa, joissa käydään sotaa huumekauppiaita vastaan. Levottomimpiin hökkelikyliin on lähetetty tuhansia poliiseja lisää.

Poliisien ja huumejengien yhteenotoissa kuoli viikonloppuna ainakin 17 ihmistä.

Rikolliset ampuivat lauantaina jopa poliisien helikopteria. Kyydissä olleista kuudesta poliisista kaksi sai surmansa. Poliisit kertoivat puolestaan tappaneensa 12 rikollista lauantaina ja sunnuntaina.

Viranomaisten mukaan jengien yhteenotot puhkesivat lauantaina, kun kilpaileva jengi yritti tunkeutua toisen jengin alueelle.

-En ole koskaan aiemmin kuullut niin ankaraa tulitusta, alueella asuva 15-vuotias tyttö kuvaili paikalliselle nettilehdelle.

Rio de Janeiron levottomuudet ovat herättäneet entistä enemmän huolta sen jälkeen, kun kaupunki valittiin pari viikkoa sitten vuoden 2016 olympialaisten järjestäjäksi. Hallitus on luvannut investoida useisiin hankkeisiin, joista turvallisuuden parantaminen on yksi tärkeimmistä.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme