Mainos
Mainos

Brasilian ex-presidentille vuosien vankeustuomio korruptiosta – kiistää tehneensä mitään väärää

Brasilian entinen presidentti Luiz Inacio Lula da Silva on tuomittu 9,5 vuodeksi vankeuteen korruptiosta ja rahanpesusta, kertoo uutistoimisto AFP. Lula pysyy kuitenkin vapaana valitusprosessin ajan.

Lulan mukaan häntä vastaan nostetut syytteet ovat poliittisia. Hän on sanonut, ettei ole tehnyt mitään väärää.

Tuomion mukaan Lula oli muun muassa saanut ranta-asunnon lahjuksena rakennusfirmalta. Vastineeksi Lula olisi auttanut yhtiötä voittamaan valtio-omisteisen Petrobras-öljy-yhtiön urakkasopimuksia.

Lulaa vastaan on nostettu myös neljä muuta syytettä.

Lula toimi Brasilian presidenttinä vuosina 2003–2010. Hän oli harkinnut asettuvansa uudelleen ehdolle ensi vuoden presidentinvaaleissa.

Myös Brasilian nykyistä presidenttiä Michel Temeriä syytetään korruptiosta. Temer nousi presidentiksi viime vuonna sen jälkeen, kun hänen edeltäjänsä Dilma Rousseff sai virkarikossyytteet ja erosi. Rousseffia syytettiin valtion talouslukujen kaunistelusta laittomien lainojen avulla presidentinvaalien alla. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme