Mainos
Mainos

Brasilian kasvun jarruna synkkä ongelma - "miliisit ja huumejengit tappavat ihmisiä"

Turvallisuuteen liittyvät ongelmat jarruttavat Brasilian kehitystä etenkin metropolialueilla.

Suurkaupunkien slummeja on viime aikoina putsattu huumejengeistä, mutta tilalle on tullut uusia ongelmia. Rio de Janeirossa yhä useammat slummit on vallannut laiton turvallisuusjoukko eli miliisi, joka syyllistyy huumejengien tavoin väkivaltaan ja henkirikoksiin.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watchin mukaan väkivaltaan on vaikea puuttua, koska miliisillä on tiiviit kytkökset viranomaisiin. Miliiseihin liittyy usein entisiä poliiseja, vartijoita tai sotilaita, jotka hakevat huonon palkan takia lisätienestiä slummien turvallisuusbisneksestä.

– Miliisit tappavat ihmisiä samoin kuin huumediileritkin, sanoo riolaisessa slummissa työskentelevä juristi Marcelo Lopes.

Human Rights Watchin mukaan miliisit syyllistyvät Riossa vuosittain satoihin murhiin. Luotettavia lukuja on vaikea saada, sillä valtaosa murhista jää selvittämättä ja rikoksia selvittävä poliisi syyllistyy itsekin rikoksiin.

Myös kehno koulutusjärjestelmä ja puutteet julkisessa terveydenhuollossa varjostavat Brasilian nopeaa kasvua.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme