Mainos
Mainos

Brasilian poliisi joukkoraiskauksen uhrille: Oletko ennen harrastanut ryhmäseksiä?

Brasiliassa joukkoraiskauksen uhriksi joutuneen 16-vuotiaan tytön asianajaja arvostelee rajusti poliisin toimia tapauksen tutkinnassa. Asianajajan mukaan poliisi yritti kuulusteluissa vierittää syytä tapahtuneesta tytön niskoille.

Järkyttävästä tapauksesta nousi kohu sen jälkeen, kun nettiin ladattiin video, jossa miehet kehuskelevat tytön raiskauksella Rio de Janeirossa.

CNN:n mukaan nettiin ladatussa lyhyessä videossa tyttö oli maannut alastomana ja tajuttomana. Videolla kahden miehen kuullaan kehuskelevan yli 30:n harrastaneen seksiä tytön kanssa. Tämän jälkeen miehet ottavat lähikuvia tytön sukupuolielimistä ja puhuvat tästä törkeyksiä.

Video on sittemmin otettu pois netistä.

Tytön asianajajan mukaan kuulusteluja johtanut poliisi oli syyllistänyt tyttöä ja painostanut tätä kysymyksillä ryhmäseksistä.

– Hän (poliisi) kysyi, että oliko tyttö jo tätä ennen harrastanut ryhmäseksiä. Tyttö kysyi nolostuneena minulta: ”Täytyykö minun vastata tähän?” Sanoin, että ei tarvitse, mutta poliisi jatkoi tällaisten kysymysten penäämistä. Tämän jälkeen keskeytin lausunnon antamisen. Tyttö itki useita kertoja sen aikana. Minun oli keskeytettävä kuulustelu, jotta hän pystyi kokoamaan itsensä, asianaja Eloisa Samy Santiago kommentoi Globossa.

Poliisin mukaan kuulustelukäytäntö oli täysin normaali. Poliisi osoittikin sen sijaan syyttävällä sormella tytön asianajajaa.

– Tutkimukset ovat teknisiä. Kaikki se mitä on nostettu esiin, on johdonmukaista. Hän (asianajaja) haluaa sotkea tutkimukset, vaikka me teemme töitä tosissamme.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme