Mainos
Mainos

Brasilian poliisi lupaa etsiä 16-vuotiaan joukkoraiskanneet miehet

Brasiliassa poliisi lupaa etsiä koko maata järkyttäneen joukkoraiskausvideon miehet. Internettiin ladattiin video, jossa noin 30 miestä raiskaa teini-ikäisen tytön. Video on sittemmin poistettu, mutta se ehti kerätä hyväksyviä kommentteja brasilialaisilta, koska tyttö oli humalassa.

Videon julkaisi netissä yksi raiskaukseen osallistuneista miehistä. Mukana raiskauksessa oli myös 16-vuotiaan tytön oma poikaystävä. 

Rio de Janeiroissa 21. toukokuuta tapahtunut rikos on nyt poliisin tutkinnassa.

– Ne, jotka tekivät tämän kammottavan rikoksen tullaan löytämään, vangitsemaan ja viemään oikeuden eteen tuomittavaksi, oikeusministeri Alexandre de Morais lupasi omassa tiedotustilaisuudessaan asiaan liittyen.

Poliisi kertoo tunnistaneensa neljä videon miehistä.

– Emme voi vielä sanoa oliko hyökkääjiä 30, 33 vai 36. Tutkinta on kesken, toteaa Rion poliisipäällikkö Fernando Veloso.

Myös Brasilian presidentin sijaisena toimiva Michel Temper on ilmoittanut olevansa järkyttynyt tapauksesta.

– Tuomitsen mitä voimakkaimmin teini-ikäisen tytön raiskauksen Rio de Janeirossa, presidentti kirjoitti Twitterissä.

– On absurdia, että tällä vuosituhannella joudumme yhä elämään näin barbaarimaisten rikosten keskellä.

Valtaosa raiskauksista jää ilmoittamatta

YK:n tasa-arvojärjestö UN Women on myös tuominnut tapauksen. Lisäksi järjestö otti esille toisen peäillyn joukkoraiskauksen Brasilian Piauuissa, missä miesjoukko raiskasi 17-vuotiaan tytön.

– Nämä raakalaismaiset rikokset tapahtuivat molemmat niin, että teini-ikäiset houkuteltiin hyökkääjien toimesta ennalta suunniteltuun kauhuun. Molemmat tytöt huumattiin laittomilla huumeilla, järjestön brasilian osaston tiedottaja Nadine Gasman kauhistelee.

Brasilian poliisin vuoden 2014 tilastojen mukaan Brasiliassa tapahtuu seksuaalirikos joka 11. minuutti. Julkiseen turvallisuuteen keskittyvän järjestön mukaan Brasiliassa tapahtuu yli puoli miljoonaa raiskausta vuosittain. Valta-osa raiskauksista jää kuitenkin ilmoittamatta poliisille.

Tapauksesta järkyttyneet brasilialaiset ovat osoittaneet myös mieltä. Uutistoimisto AFP:n mukaan sadat protestoijat kerääntyivät perjantai-illalla Rion keskustaan. Mielenosoittajilla oli kylttejä, joissa oli iskulauseita, kuten ”Ei tarkoittaa ei” ja ”Machoilu tappaa”. Myös Sao Paulossa on ollut mielenosoituksia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme