Mainos
Mainos

Brasilian presidentti harmissaan tupakoitsijoiden ajojahdista

Samaan aikaan kun tupakointia rajoitetaan kilvan eri puolilla maailmaa ja lentokentätkin muuttuvat täysin savuttomiksi, Brasilian johtaja käy barrikadeille.

- Olen sitä mieltä, että ihmisille pitäisi sallia oikeus tupakoida missä vain he haluavat, presidentti Luiz Inacio Lula da Silva sanoo sanomalehti Agoran haastattelussa.

Brasilian terveysministeriö on esittänyt tupakointikieltoa kaikkiin julkisiin sisätiloihin, mutta presidentti Lula ei ole ottanut suoraan kantaa lakiesitykseen.

- Lähetän esityksen kongressille enkä äänestä sen puolesta, hän tyytyi toteamaan ykskantaan.

Presidentin arvellaan olevan hivenen puolueellinen mielipiteissään; haastattelun tehneen toimittajan mukaan Brasilian johtaja poltteli nautinnollisesti pikkusikariaan koko jutusteluhetken ajan.

Viime vuosina Brasilian hallitus on tiukentanut tupakointisäädöksiä muun muassa painamalla savukeaskeihin kuvia kuolemansairaista tupakoitsijoista.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme