Mainos
Mainos

Brasiliassa maan historian pahin luonnonkatastrofi - katso lohduttomat kuvat

Brasilian tulvissa ja maanvyöryissä on kuollut jo lähes 550 ihmistä. Uhrien määrä tulee vielä nousemaan, sillä valtoimenaan vyöryvät vesimassat ovat estäneet pelastustyöntekijöitä pääsemästä pahimmille alueille.

- Kun aamu koitti, sade jatkui. Koko aamupäivänkin on satanut, mikä vaikeuttaa entisestään pelastustyötä. Kuolleiden lukumäärä tulee nousemaan vielä rutkasti, sillä ihmisiä on paljon hautautuneina, sanoo palomies Rubens Placido.

Tulvat ovat tuhonneet pahasti Serranan alueen lähellä Rio de Janeiroa. Maanvyöryt ovat raunioittaneet taloja, heittäneet autoja talojen päälle ja ajaneet tuhansia ihmisiä kodeistaan.

Aineelliset vahingot tulva-alueella ovat miljardiluokkaa. Lisäksi tulvien pelätään entisestään nostavan ruuan hintaa, mikä merkitsee katastrofia alueen köyhälle väestölle.

Presidentti Dilma Rousseff on luvannut katastrofiapuun liki 460 miljoonaa dollaria.

Serrana on tärkeä hedelmien ja vihannesten tuotantoalue. Valtaosa sen tuotteista käytetään kuitenkin Rion alueella. Tulvat eivät ole ainakaan toistaiseksi vaikuttaneet Brasilian tärkeimpien maataloustuotteiden soijan, sokerin, appelsiinien ja kahvin vientiin.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme