Mainos
Mainos

Brasiliassa paha energiakriisi

Brasiliassa on astunut voimaan tiukka sähkön säännöstelyohjelma. Kotitaloudet eivät saa ylittää 500:n kilowatin sähkönkulutusta kuukaudessa. Kulutuskiintiön ylittämisestä saa tuntuvat sakot tai sähkö saatetaan katkaista kokonaan. Brasilian asianajajaliiton mukaan sähkönsäännöstelyohjelma on vastoin perustuslakia.

Energiakriisissä muhii poliittinen kriisi, koska kansa katsoo hallituksen epäpätevyyden johtaneen nykyisiin ongelmiin. Hallituksen mukaan sähköongelmien takana on pahin kuivuus 70 vuoteen. Brasilian sähköstä 90 prosenttia tuotetaan vesivoimalla.

Kaikki kulttuuri- ja urheilutapahtumat on kielletty kello 18 jälkeen paitsi niiltä järjestäjiltä, joilla on omat generaattorit. Sähkön säännöstely ulottuu myös pankkiautomaatteihin, metrojuniin, ja matkapuhelinverkkoihin. Vain poliisiasemat, vankilat ja sairaalat on vapautettu sähkönsäänöstelystä.

Säännöstelyohjelman on määrä jatkua joulukuulle asti.
(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme