Mainos
Mainos

Brasiliassa presidentin vastaisia mielenosoituksia

Sadoissa Brasilian kaupungeissa osoitettiin eilen mieltä maan presidentin Fernando Cardoson sosiaali- ja talouspolitiikkaa vastaan.

Brasilian piispojen kokouksen, maattomien liikkeen ja muiden kansalaisjärjestöjen järjestämissä mielenosoituksissa vaadittiin toimia köyhyyden, työttömyyden, korruption ja muiden yhteiskunnallisten ongelmien torjumiseksi.

Presidentti Cardoso vastasi Brasilian 175. itsenäisyyspäivänä marssineiden mielenosoittajien arvosteluun sanomalla, että Brasilia tarvitsee jatkossakin kasvuun tähtäävää talouspolitiikkaa hyvinvoinnin ja työllisyyden lisäämiseksi.

Cardoso aloitti vuonna 1994 Plano Realin nimellä tunnetun talousohjelman. Ohjelman avulla muun muassa Brasilian jätti-inflaatio on kyetty taltuttamaan. Ohjelman on katsottu kuitenkin myös lisänneen rikkaiden ja köyhien välistä hyvinvointikuilua.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme