Mainos
Mainos

Brasiliassa surmataan yhä enemmän lapsia kaduilla

YK:n ihmisoikeusraportoijan mukaan mukaan Brasiliassa surmataan enemmän kuin neljä katulasta päivittäin. Myös poliisien kerrotaan sekaantuneen murhiin.

Poliisi ja kuolemanpartiot surmaavat yhä enemmän lapsia Brasilian kaduilla, sanoi YK:n ihmisoikeusraportoija Asma Jahangi eilen Sao Paulossa. Hän raportoi tietonsa YK:n ihmisoikeustoimikunnalle.

Brasiliassa surmataan enemmän kuin neljä katulasta päivittäin, sanotaan raportissa, joka luovutettiin Jahangirille. Raportin oli laatinut 14 järjestöä, joiden joukossa oli ihmisoikeusjärjestöjä. Raportin mukaan on todisteita, että poliisi on sekaantunut murhiin.

Katulasten määrä on kasvanut, kun työtä etsivät perheet tulevat jo ennestään ahtaisiin slummeihin kaupunkien liepeille.

Jaganhir vieraili Sao Paulon vankilassa, joka on tarkoitettu nuorille. Se on mitoitettu 62:lle, mutta siellä oli 540 lasta ja nuorta. Järjestöjen laatimassa raportissa sanotaan, että lapsia ja nuoria pahoinpidellään vankilassa.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme