Mainos
Mainos

Breivik: En tunnusta Norjan oikeuslaitosta

Joukkomurhista syytetty Anders Behring Breivik sai puheenvuoron heti oikeudenkäynnin alettua. Breivik totesi, ettei hän pidä Norjan oikeuslaitosta legitiiminä.

- En tunnusta Norjan oikeuslaitosta, hän sanoi.

Breivikin mukaan oikeuslaitos ei nauti tuomiovaltaa, koska se on saanut toimilupansa monipuoluejärjestelmältä, joka tukee monikulttuurisuutta.

MTV3:n kirjeenvaihtaja Kari Lumikero kertoo, että Breivik katsoo oikeuden päätuomari Wenche Elizabeth Arntzenin jääviksi, koska hän on Norjan entisen pääministerin Gro Harlem Brundtlandin sisaren henkilökohtainen ystävä.

- Breivikin puolustusasianaja Geir Lippestad vaihtoi sen jälkeen lyhyesti muutaman sanan Breivikin kanssa ja totesi, että jääviysväite ei nouse puolustuksen kannalta kynnyskysymykseksi.

Arntzen sanoi, että Breivikin toteamus on kirjattu.

Oikeudenkäynnin alkuun syyttäjä selostaa tapahtumien kulun, luettelee kaikkien kuolonuhrien nimet ja kuvailee aikajärjestyksessä yksityiskohtaisesti tilanteet jossa he saivat surmansa.

Oikeudenkäynti Breivikia vastaan alkoi tänään aamupäivällä Oslossa. Breivikiä syytetään 77 ihmisen murhasta viime kesänä.

(MTV3)

Seuraa oikeudenkäyntiä suorana lähetyksenä Katsomosta.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme