Mainos
Mainos

Breivik sai kuulla kuolonuhrien määrän ensimmäistä kertaa

Norjan kahdesta terrori-iskusta syytetty Anders Behring Breivik on saanut kuulla ensimmäistä kertaa, kuinka monta ihmistä sai surmansa Oslon pommi-iskussa ja Utöyan saaren ammuskelussa.

Norjalaislehti VG:n mukaan Breivik kysyi asiaa poliisilta perjantaina iltapäivällä suoritettujen kuulustelujen yhteydessä. Hänen oma puolustusasianajajansa Geir Lippestad ei ollut suostunut kertomaan asiaa päämiehelleen.

– En ole halunnut vastata hänen kysymyksiinsä asiasta. Kuulustelujen yhteydessä Breivik kuitenkin tiedusteli uhrimäärää poliisilta ja sai vastauksen, Lippestad sanoo lehden haastattelussa.

Veriteot tunnustanut Breivik ei näyttänyt minkäänlaisia tunteita, kun hän kuuli 77 kuolonuhrista.

– En havainnut minkäänlaisia tunteita suuntaan tai toiseen. En nähnyt hymyä tai pettymyksen tunteita, Lippestad kuvailee.

Asianajajan mukaan Breivik vastasi poliisin esittämiin kysymyksiin auliisti perjantaina. Myös vankilasta kerrotaan, että mies on käyttäytynyt esimerkillisesti.

– Hän näyttää voivan hyvin. Breivik elää ikään kuin kuplassa eikä tunnu ymmärtävän niitä seurauksia, jotka hän on aiheuttanut Norjan yhteiskunnalle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme