Mainos
Mainos

Breivikin eristys päättyy teknisesti, ei käytännössä

Norjan poliisi ei ano enää terroristi Anders Behring Breivikin eristämisen jatkamista. Käytännössä Breivik pidetään kuitenkin entiseen tapaan erillään ulkomaailmasta ja muista vangeista.

Breivik on ollut eristyksessä siitä alkaen, kun hänet pidätettiin heinäkuun 22. päivänä. Eristystä on perusteltu sillä, että Breivik saattaisi olla yhteydessä mahdollisiin rikoskumppaneihin.

Poliisi on kuitenkin yhä varmempi siitä, että Breivik toimi yksin.

Poliisin on pitänyt anoa tuomioistuimelta Breivikin eristämisen jatkamista neljän viikon välein. On harvinaista, että eristys kestää pitempään kuin 12 viikkoa. Aika tulee Breivikin osalta täyteen maanantaina. Eristys päättyy teknisesti lokakuun 17. päivä.

Käytännössä Breivik pysyy yhä eristettynä. Hän ei saa ottaa vastaan postia tai vieraita eikä seurata tiedotusvälineitä. Oman turvallisuutensa vuoksi hänet pidetään erillään myös muista vangeista.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme