Mainos
Mainos

Breivikin puolustus: Nämä ovat teon lieventävät asianhaarat

Utöyan surmat tunnustaneen Anders Behring Breivikin puolustus on tänään esittänyt oikeudelle kolme lieventävää asianhaaraa, jotka tulisi ottaa huomioon miehen tekoja arvioitaessa.

Puolustuksen mukaan ensimmäinen huomioitava asia on se, ettei Breivik surmannut kaikkia, jotka hän kohtasi saarella. Esimerkiksi nuorimpien lasten hengen Breivik säästi.

Toiseksi Breivik on ollut tutkinnan aikana erittäin yhteistyöhaluinen ja kertonut kaikki yksityiskohdat.

– Norjassa on yleensä aina lieventävä asianhaara, jos tunnustaa rikoksensa ja kertoo, miten rikos on tapahtunut, kertoo MTV3:n kirjeenvaihtaja Kari Lumikero Oslosta.

Kolmas puolustuksen esiin nostama seikka on poliisin toiminta tapahtumapaikalla. Puolustuksen mielestä poliisin määrätietoisempi toiminta ja nopeampi saapuminen saarelle olisi voinut säästää kymmeniä ihmishenkiä.

– Tämä on asia, joka on noussut Norjassa esiin laajemminkin julkisuudessa. Kritiikki on johtanut jo maan oikeusministerin eroon. Poliisin toiminnan selvittely Norjassa jatkuu edelleen, Lumikero sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme