Mainos
Mainos

Brexit-neuvottelija: Neuvotteluissa ei ole vielä edellytyksiä edetä

Britannialla ja Euroopan unionilla ei ole edellytyksiä edetä brexit-neuvotteluissa seuraavaan vaiheeseen, sanoo EU:n pääneuvottelija Michel Barnier.

Barnier kertoi Brysselissä viidennen neuvottelukierroksen päätteeksi, ettei voi esittää ensi viikolla kokoontuville 27 jäsenmaan johtajille, että neuvottelut tulevasta suhteesta aloitettaisiin. Neuvottelut Britannian taloudellisista vastuista ovat hänen mukaansa umpikujassa.

–  Työskentelimme rakentavassa ilmapiirissä, mutta ilman isoja askeleita eteenpäin, Barnier kuvasi.

Barnier kertoi kuitenkin olevansa vakuuttunut siitä, että riittävä edistys voidaan saavuttaa seuraavan kahden kuukauden aikana, kunhan poliittista tahtoa löytyy.

EU on edellyttänyt, että eron isoista kysymyksistä eli kansalaisten oikeuksista, tilien tasaamisesta ja Irlannin rajakysymyksestä sovitaan ensimmäisenä. Vasta sitten EU:n 27 jäljelle jäävää maata ovat valmiita etenemään neuvotteluihin tulevasta suhteesta.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot