Mainos
Mainos

Brezhnevin pojanpoika perustamassa puoluetta

Neuvostoliiton entisen kommunistijohtajan Leonid Brezhnevin pojanpoika on perustamassa uutta kommunistista puoluetta Venäjällä, kertoi Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Andrei Brezhnev arveli isoisänsä kääntyvän haudassaan jos tietäisi, mihin tilaan vanha kommunistinen puolue on joutunut. Liike-elämässä menestyneen Brezhnevin mukaan hänen puolueensa ajaa tasa-arvoa ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta.

Venäjällä suhtaudutaan Brezhnevin hankkeeseen epäilevästi. Uuden kommunistiryhmän näkymiä pidetään huonoina, koska Gennadi Zjuganovin johtaman kommunistipuolueen kannattajien määrä on vähentynyt vuosi vuodelta.

Brezhnev uskoo kuitenkin vetoavansa ennen kaikkea nuoriin sukupolviin, jotka ovat pettyneet kapitalismiin. Hän nostaa esiin muun muassa venäläisten jakautumisen upporikkaisiin ja köyhiin.

Andrei Brezhnevin isoisän Leonid Brezhnevin 18-vuotista valtakautta on arvosteltu myöhemmin uudistusten jarrutuksesta ja pysähtyneisyydestä. Osa venäläisistä muistaa ajan kuitenkin tasapainoisena.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme