Mainos
Mainos

Britannia aikoo helpottaa adoptioita

Adoptiota helpotetaan Isossa-Britanniassa.

Britannia aikoo muuttaa adoptiokäytäntöjä siten, että valkoisten perheiden on helpompi adoptoida tummaihoisia tai muita etnisiin vähemmistöihin kuuluvia lapsia.

Yleisradioyhtiö BBC:n ja sanomalehti Guardianin mukaan opetusministeri Michael Goven kertoo uusista linjauksista lähipäivinä.

Nykysäännökset velvoittavat adoptiota valmistelevan sosiaalityöntekijän "ottamaan kunnolla huomioon" lapsen taustan. Monet etnisiin vähemmistöihin lukeutuvat lapset eivät tämän takia pääse adoptioon, koska sosiaalityöntekijät tulkitsevat, että vanhempien etnisen taustan pitäisi olla sama kuin lastenkin.

Uusi linjaus vahvistaa sen, että etninen tausta ei ole ratkaiseva tekijä, jos adoptoijat osoittavat pystyvänsä huolehtimaan lapsesta.

Sosiaalityöntekijät eivät myöskään saa viivyttää adoptioprosessia vain sen vuoksi, että toivovat jossain vaiheessa löytävänsä lapselle samantaustaiset vanhemmat.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme