Mainos
Mainos

Britannia aikoo luovuttaa terroristiepäillyn Yhdysvaltoihin

Britannia luovuttaa terrorismista syytetyn maansa kansalaisen Yhdysvaltoihin. Miehen perhe on sanonut valittavansa päätöksestä.

Britannian sisäministeriö on ilmoittanut luovuttavansa maan kansalaisen Yhdysvaltoihin vastaamaan terrorismisyytteisiin. Yhdysvaltain mukaan hän on vastannut nettisivustosta, jolla kerättiin rahaa muslimitaistelijoille Afganistanissa ja Tshetsheniassa.

Tietokoneasiantuntijaksi luonnehdittu mies pidätettiin viime vuoden elokuussa Yhdysvaltain viranomaisten pyynnöstä. Hän sanoi olevansa pettynyt sisäministeri Charles Clarken ratkaisuun.

- Tämä päätös lienee yllätys vain niille, jotka luulivat, että muslimit saavat vielä oikeutta Britanniassa, syytetty valitti lausunnossaan Keski-Englannissa sijaitsevasta vankilasta. Hänen perheensä aikoo valittaa luovutuspäätöksestä ja vaatia, että oikeudenkäynti järjestetään Britanniassa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme