Mainos
Mainos

Britannia: Al-Qaida haluaa ydinaseen

Osama bin Ladenin johtamien terroristien kerrotaan havittelevan ydinasetekniikkaa. Suojelupoliisin päällikkö Seppo Nevala pitää tietoja huolestuttavina.

Terroristijärjestö al-Qaida pyrkii saamaan haltuunsa tekniikkaa, jonka avulla voi rakentaa ydinaseen, kertoo Britannian ulkoministeriön edustaja.

Ministeriön edustajan mukaan järjestöllä ei tiettävästi ole vielä valmiuksia ydinaseen valmistamiseen. Hän ei kuitenkaan halua tarkentaa, millä keinoin al-Qaida on mahdollisesti tavoitellut ydinteknologiaa.

Britannian tiedustelupalvelu MI5 varoitti viime viikolla, että tulevaisuudessa terrori-iskuissa saatetaan käyttää kemiallisia ja biologisia aseita tai jopa ydinaseita.

Supon Nevala huolissaan al-Qaidan aikeista

Suojelupoliisin päällikkö Seppo Nevala pitää tietoja al-Qaidan ydinasesuunnitelmista huolestuttavina.

Nevalan mukaan Suomen pitää keskittyä terrorismin torjunnassa järjestöjen rahoitukseen ja rekrytointiin.

- Minusta kaksi asiaa nousee nyt kansainvälisen terrorismin torjunnassa ylitse muiden: terroristijärjestöjen rahoituksen paljastaminen ja se, onnistuvatko ääri-islamilaisen liikkeen johtajat saamaan tukea myös Pohjoismaista, Nevala totesi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Sairaslomalta virkaansa palannut Nevala aikoo jatkaa Suojelupoliisin johdossa.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme