Mainos
Mainos

Britannia ei voi puuttua Pinochetin pidätykseen

Britannia ilmoitti tänään Chilelle, ettei se voi puuttua entisen sotilasdiktaattorin Augusto Pinochetin pidätykseen ja mahdolliseen luovuttamiseen Espanjaan.

Ulkoministeri Robin Cook sanoi Chilen varaulkoministerille Mariano Fernandezille Lontoossa, ettei Britannian ole soveliasta puuttua luovutusta koskevaan oikeudelliseen prosessiin. Chile on jo aiemmin pyytänyt Britanniaa vapauttamaan espanjalaisten toimesta pidätetyn Pinochetin. Pidätys tapahtui, kun 82-vuotias kenraali oli lontoolaisessa yksityissairaalassa selkäleikkauksessa.

Pinochet on määrä luovuttaa Espanjaan vastaamaan 17 vuotta kestäneen hallintokautensa aikana tehdyistä ihmisoikeusrikkomuksista Espanjan kansalaisia vastaan. Pinochetia tervehtimässä käynyt chileläinen senaattori Ignacio Perez Walker sanoi tänään, että selkäleikkauksesta toipuva kenraali on "tietoinen ja hyvin tuohtunut" pidätyksestään.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme