Mainos
Mainos

Britannia helpottaa homo- ja biseksuaalien miesten verenluovutusta – luovutuseste putoaa vuodesta kolmeen kuukauteen

Homo- ja biseksuaalit miehet saavat jatkossa luovuttaa Britanniassa verta jo kolmen kuukauden kuluttua viimeisimmästä, miesten välisestä seksikerrastaan, kertoo uutistoimisto Reuters.

Aiemmin aikaa viimeisimmän miesten välisen seksikerran ja verenluovutuksen välillä on pitänyt olla vuosi. Luovutusesteellä on pyritty estämään HIV-viruksen tartuntariskiä.

Britannian hallitus on nimennyt luovutusrajoituksen muuttamisen syyksi muun muassa viimeisimmät lääketieteelliset edistysaskeleet, jotka voivat nostaa luovutetun veren määrää koko maassa.

Verenluovutuskäytäntöjä ajaneen Freedom To Donate –kampanjan perustaja Ethan Spibey on lausunnossaan kuvannut uudistusta merkiksi maailman johtavasta verenluovutuspolitiikasta homo- ja biseksuaaleille miehille.

Muutoksen on tarkoitus astua voimaan Britanniassa ensi vuoden alussa ja se on osa parlamentin laajempaa LGBT-lakeja koskevaa uudistusta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme