Mainos
Mainos

Britannia hyväksyi perinnemarssin jo ennakkoon

Britannian hallitus hyväksyi jo kesäkuun alussa Oranialaisveljeskunnan kiistellyn perinnemarssin reitin, kertoi sanomalehti Independent tänään.

Lehden tiedot perustuvat luottamukselliseksi julistettuun hallituksen asiakirjaan.
Viikonvaihteessa Portadownin kaupungissa järjestetty marssi johti kiivaisiin mellakoihin eri puolilla Pohjois-Irlantia. Katolilaiset toivoivat, että protestanttien perinnemarssi olisi joko peruttu kokonaan tai että sen reitti olisi siirretty pois heidän asuinalueeltaan.

Independent-lehden julkistamat tiedot ovat ristiriidassa Britannian Pohjois-Irlannin asiain ministerin Mo Mowlamin virallisten lausuntojen kanssa. Mowlam on kertonut, että hän pyrki viime hetkeen saakka hakemaan kompromissia marssireitin suhteen.

Brittiläinen televisioyhtiö BBC puolestaan kertoi niin ikään virallisiin asiakirjoihin vedoten, että Britannian hallitus ei missään vaiheessa suunnitellut perinnemarssin kieltämistä. Hallituksen asiakirjassa todettiin, että marssin sallimisesta koituu "vähiten ongelmia".
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme