Mainos
Mainos

Britannia: Iranin vapautettava lähetystötyöntekijät

Britannia vaatii Irania vapauttamaan suurlähetystötyöntekijänsä välittömästi. Ulkoministeri David Milibandin mukaan pidätyksissä on kyse "ahdistelusta ja pelottelusta".

Iranin puolivirallinen uutistoimisto Fars kertoi aiemmin tänään, että kahdeksan Ison-Britannian suurlähetystön paikallista työntekijää on pidätetty Iranin pääkaupungissa Teheranissa. Heitä syytetään osallisuudesta presidentinvaalien jälkeisiin mellakoihin.

Farsin mukaan lähetystötyöntekijöillä on ollut "merkittävä rooli" viime päivien levottomuuksissa.

Iran on aiemmin muun muassa karkottanut Britannian yleisradioyhtiön kirjeenvaihtajan ja pidättänyt brittiläis-kreikkalaisen toimittajan.

Iran on syyttänyt länsimaita - etenkin Britanniaa ja Yhdysvaltoja - mielenosoituksien ja väkivallan lietsomisesta, jotka alkoivat Teheranissa 12. kesäkuuta pidetyn kiistellyn presidentinvaalin jälkeen. Britannia on kiistänyt syytökset.

Britannian pääministeri Gordon Brown ilmoitti puolestaan viime tiistaina karkottaneensa kaksi iranilaista diplomaattia sen jälkeen, kun Iran oli käskenyt kahta brittidiplomaattia poistumaan.

(MTV3 - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme