Mainos
Mainos

Britannia ja Libya palauttivat diplomaattisuhteet

Britannia ja Libya palauttivat tänään keskinäiset diplomaattisuhteensa, jotka olivat olleet jäissä 15 vuotta. Britannia ilmoitti suhteiden palauttamisesta sen jälkeen kun Libya oli luvannut tehdä yhteistyötä vuonna 1984 Libyan Lontoon-lähetystön edessä sattuneen poliisimurhan selvittämisessä.

Asiasta kertoi Britannian ulkoministeri Robin Cook tavattuaan libyalaisen diplomaatin Abdul-Ati al-Obeidin. Cook sanoi myös, että Libya on suostunut maksamaan korvauksia murhatun naispoliisin omaisille.

-Ylennän välittömästi Britannian edustuston Tripolissa suurlähetystön asemaan. Nimitämme suurlähettilään ja palautamme lähetystön täyteen vahvuuteen niin pian kuin se on käytännössä mahdollista, Cook sanoi Britannian parlamentille.

Cookin mukaan hän ja Libyan Italian-suurlähettiläänä toimiva al-Obeidi hyväksyivät yhteisen julkilausuman, jossa Libya "ottaa yleisen vastuun sen lähetystössä olleiden henkilöiden toiminnasta ampumavälikohtauksen aikana."
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme