Mainos
Mainos

Britannia ja USA taisteluun Afganistanin oopiuminviljelyä vastaan

Britannia ja Yhdysvallat ovat ryhtyneet operaatioon tarkoituksenaan tuhota Afganistanin oopiumiviljelmät. Maa on suuri heroiniin raaka-aineen tuottaja.

Britannia ja Yhdysvallat ovat ryhtyneet yhdessä salaiseen operaatioon, jonka tarkoituksena on tuhota Afganistanin oopiumiviljelmät, kertoi Lontoossa ilmestyvä Sunday Mirror -lehti verkkonumerossaan. Yhteistyötä tehdään Afganistanin väliaikaisen hallituksen kanssa, lehti kirjoitti.

Noin 90 prosenttia Britanniassa käytetystä heroiinista kasvatetaan Afganistanissa. Britannia ja Yhdysvallat haluavat mm. maksaa unikonviljelijöille siitä, että he ryhtyvät viljelemään jotain muuta. Myös Venäjää on lähestytty asian tiimoilta.

Jos viljelijät kieltäytyvät, erityiset iskujoukot lähetetään paikalle tuhoamaan viljelmät polttamalla, kirjoitti lehti. Viljelijät saavat oopiumista keskimäärin 3 000 puntaa vuodessa, mikä on noin kuusi kertaa enemmän, kuin jos he viljelisivät perinteistä vehnää. Summa on kuitenkin vain prosentin verran siitä, minkä huume tuottaa maailmanmarkkinoilla.

Taleban-hallinto kielsi oopiumin viljelyn Afganistanissa. Kielto leikkasikin tuotantoa rajusti, mutta ei lopettanut sitä kokonaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme