Mainos
Mainos

Britannia jatkaa Bulgarian ja Romanian maahanmuuttorajoituksia

Maahanmuuttajamassojen kanssa ponnisteleva Britannia on ilmoittanut jatkavansa Bulgarian ja Romanian työvoimaa koskevia maahantulorajoituksia. Rajoitukset kestävät ainakin vuoden 2008 loppuun.

Britannia hillitsi Bulgariasta ja Romaniasta tulevien työläisten maahanmuuttoa maiden liittyessä Euroopan unioniin tammikuussa. Britannia arvioi rajoituksensa vuoden välein.

Maahanmuuttoministeri Liam Byrne toteaa, että Britannian maahanmuuttopolitiikassa täytyy nyt löytää uusi tasapaino. Byrnen mukaan tämä toteutuu parhaiten rajoittamalla Bulgariasta ja Romaniasta tulevan kouluttamattoman työvoiman maahanmuuttoa.

Byrne myös lisää, että vaikka maahanmuutolla on ollut Britannian taloudelle positiivinen vaikutus, tuoreimpien raporttien mukaan maahanmuutto laittaa julkiset palvelut tiukalle.

Rajoitukset merkitsevät, että Britannialla on kouluttamattomille bulgarialaisille ja romanialaisille kiintiöt, joiden puitteissa työläiset voivat työskennellä joko ruuanvalmistusteollisuuden tai maatalouden parissa.

Koulutetut työläiset saavat töitä vain silloin, jos paikkaan ei löydy sopivaa paikallista hakijaa.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme