Mainos
Mainos

Britannia karkottaa yli 20 venäläisdiplomaattia

Britannia karkottaa 23 venäläisdiplomaattia vastauksena venäläisen ex-agentin myrkytystapaukseen.

Karkotetuilla on viikko aikaa poistua maasta, sanoi pääministeri Theresa May hetki sitten parlamentille pitämässään puheessa.

– Ei ole muuta johtopäätöistä kuin se, että Venäjän valtio on syyllinen Sergei Skripalin ja tämän tyttären murhan yritykseen. Samalla Venäjä uhkasi myös muiden Salisburyn asukkaiden henkiä, May sanoi puheessaan parlamentille. 

Karkotusten lisäksi Britannia jäädyttää Venäjän valtion varoja, mikäli voidaan osoittaa, että niitä saatetaan käyttää Britannian asukkaiden vahingoittamiseen, May kertoi puheessaan.

YK:n turvallisuusneuvoston on määrä tavata tänään Skripalin myrkytystapauksen takia. Iso-Britannia kutsui neuvoston koolle jakaakseen sen kanssa viimeisimmät tiedot tapauksen tutkinnan tuloksista.

Venäjä, joka on YK:n turvallisuusneuvoston pysyvä jäsenmaa, on kieltänyt järjestelmällisesti osallisuutensa tapaukseen. Venäjän mukaan sitä vastaan esitetyt syytteet ovat perusteettomia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme