Mainos
Mainos

Britannia kiinnostunut paikasta Euroopan keskuspankissa

Ranskalaislähteiden mukaan Britannia on kiinnostunut mahdollisuudesta saada edustaja Euroopan keskuspankin johtokuntaan ennen kuin Britannia on Euroopan talous- ja rahaliiton Emun jäsen.

Brittien halukkuudesta kertoi Britannian pääministeri Tony Blair eilen tavatessaan Ranskan presidentin Jacques Chiracin ja pääministerin Lionel Jospinin. Ranskalaisten mukaan kysymys on ennenaikainen, sillä päätökset keskuspankista tehdään toukokuussa. Blairin keskustelukumppanit sanoivat kuitenkin uskovansa, että Emuun kuulumattoman maan on epätodennäköistä saada kyseistä toivetta täytetyksi. Britit ovat jo aikaisemmin ilmoittaneet, ettei Britannia liity Emuun vuonna 1999.

Ranskalaislähteiden mukaan presidentti Jospin ehdotti, että Britannia liittyisi Euroopan valuuttajärjestelmään Ermiin ja käyttäisi sitä ponnahduslautana kiinteämpään taloudelliseen yhteistyöhön siirtymiseen. Pääministeri Blair sanoi Britannian harkitsevan asiaa. Britannian valtiovarainministeri Gordon Brown sanoi sunnuntaina, ettei Britannia suunnittele Ermiin liittymistä.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme