Mainos
Mainos

Britannia kiistää iskut siviilikohteisiin Irakissa

Britannian puolustusministeriö kiistää iskeneensä siviilikohteisiin Irakissa.

Britannian puolustusministeriö on kieltänyt iskeneensä siviilikohteisiin Basrassa Irakissa. Yhdysvaltojen ja Britannian hävittäjät tulittivat Irakin ilmatorjunta-asemia ja viestintäyhteyksiä eilen.

Irakin uutistoimisto INA ilmoitti koneiden tulittaneen siviilikohteita. Irakin viranomaisten mukaan iskussa kuoli kuusi ja haavoittui 15 siviiliä.

Britannian puolustusministeriön mukaan siviiliuhreista ei ole näyttöä. Sen mukaan Irakista tulevat tiedot ovat usein epäluotettavia.

Yhdysvaltojen armeijan mukaan koneet tulittivat yhtä ilmatorjuntapatteria ja neljää viestikeskusta Basrassa ja Al Kutissa Kaakkois-Irakissa. Koneet avasivat tulen sen jälkeen, kun niitä oli tulitettu maasta sunnuntain vastaisena yönä.

Iskut eteläisellä ja pohjoisella lentokieltoalueella ovat tulleet lähes päivittäisiksi sitä mukaa kuin Yhdysvallat on kiihdyttänyt sotavalmistelujaan Irakia vastaan. Irak ei ole koskaan tunnustanut lentokieltoalueita, joita ei ole määrätty YK:n päätöslauselmissa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme