Mainos
Mainos

Britannia kiitteli Irania purjehtijoiden vapauttamisesta

Iranin vesille purjehtinut brittiviisikko on päässyt vapaaksi. Britannian ulkoministerin David Milibandin mielestä Iranin viranomaiset hoitivat tilanteen ammattimaisesti.

- Kyse ei ollut politiikasta. Tällä ei ole myöskään laajempaa merkitystä, mutta diplomatia osoitti jälleen toimivuutensa, Miliband sanoi.

Iranin rannikkovartiosto pidätti britit viime viikolla, kun he olivat seilaamassa Bahrainista Dubaihin. Iranin armeijan mukaan aluksen todettiin ajelehtineen harhaan, ilmeisesti potkurivian takia.

Iranin viranomaiset varoittivat vielä eilen vakavista seurauksista, jos viisikolla oli "vihamielisiä aikeita". Presidentti Mahmud Ahmadinejadin hallitus syytti Britanniaa myös Iranin painostamisesta.

Iranin viime kesänä pidättämät kolme amerikkalaista ovat yhä vangittuina vakoiluepäilyjen takia. He tulivat omaistensa mukaan Irakista Iraniin vahingossa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme