Mainos
Mainos

Britannia lahjomassa sairaita käteisellä lääkärikäynnille

Sairaita ihmisiä saatetaan lähitulevaisuudessa kannustaa Britanniassa käteislahjoituksella, jotta he hakeutuivat terveystarkastukseen.

Taustalla on huoli köyhillä alueilla asuvista kansalaisista, joilla on keskimääräistä suurempi taipumus sairastua muun muassa sydänsairauksiin ja diabetekseen. Alemmassa sosiaaliluokassa elävät ihmiset eivät myöskään käytä juuri terveydenhuoltopalveluja.

Hankkeen yksi puuhamies on Koillis-Essexin terveydenhuoltoyksikön johtaja Mike Gogarty, jonka mukaan käteiskannustusten jakaminen nyt säästäisi rahaa tulevaisuudessa.

- Jos saamme ihmiset hakeutumaan ajoissa lääkärin vastaanotolle, he tarvitsevat jatkossa vähemmän hoitoa, Gogarty sanoo Daily Mailin haastattelussa.

Gogartyn mukaan kannustin voisi olla esimerkiksi käteissumma tai ostokuponki tuotteeseen, jota henkilö tarvitsee.

- Voisimme antaa vaikkapa 20 punnan (reilun 25 euron) arvoisen ostokupungin kännykkää varten, Gogarty pohtii.

Suunnitelmasta keskustellaan tällä viikolla Koillis-Essexin terveydenhuoltoyksikön johtokunnan kokouksessa. Jos hanke toteutuu ja osoittautuu menestyksekkääksi, se voidaan ottaa käyttöön koko maassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme