Mainos
Mainos

Britannia laski terroriuhan mahdollisuutta

Britanniaan kohdistuvan terrori-iskun mahdollisuus on pienentynyt, sanoo maan sisäministeri Theresa May. Britannia on laskenut terroriuhan mahdollisuuden vakavasta, mutta edelleen iskun uhka on sisäministeriön mukaan huomattava.

Vaara on nyt kolmanneksi korkeimmalla tasolla. Huomattava terrori-iskun vaara tarkoittaa sitä, että isku saattaa edelleen tapahtua ilman ennakkovaroitusta.

Ilmoitus tuli vuosi ennen Lontoon olympialaisia, joiden arvellaan olevan Britannian suurin rauhanaikainen turvallisuusoperaatio.

– Terrori-iskun uhka on edelleen olemassa. Britanniaan kohdistuvan iskun todennäköisyys on edelleen suuri ja uhka on todellinen. Kansalaisten kannattaa siis pysyä valppaina, sisäministeri Theresa Maysanoo.

Britanniaan kohdistuu useita vakavia turvallisuusuhkia. Yksi suurimmista uhista on al-Qaida, joka on uhkaillut iskuilla Britannian tukiessa Yhdysvaltain operaatioita Afganistanissa ja Irakissa.

(MTV3 - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme