Mainos
Mainos

Britannia piti terroriepäiltyjä vuosia ilman kuulusteluja

Lehtitietojen mukaan neljää terrorismista epäiltyä pidettiin vuosia tarkasti vartioiduissa vankiloissa. Miesten mukaan laiton pidätys on vahingoittanut heidän psyykettään ja terveyttään.

Britannia on pitänyt neljää terroristiepäiltyä pidätettyinä neljä vuotta ilman kuulusteluja ja syytteitä, kertoo brittilehti Independent.

Miehet ovat kertoneet ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalille, että pidätys on vahingoittanut heidän psyykettään ja terveyttään sekä loukannut heidän perheitään.

Kolme algerialaista ja palestiinalainen pidätettiin kahdentoista muun epäillyn kanssa heti syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen. Brittilehden mukaan miehiä säilytettiin erittäin tarkasti vartioiduissa vankiloissa, joiden olot ihmisoikeusjärjestöt ovat toistuvasti tuominneet.

Britannian parlamentin ylähuoneen lainoppineet julistivat vuosi sitten miesten pidätykset laittomiksi, minkä jälkeen heidät siirrettiin kotiarestiin.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme