Mainos
Mainos

Britannia: Raportti Litvinenkon murhasta "syvästi häiritsevä"

Pääministeri David Cameronin tiedottaja sanoo, että tutkintaraportti Alexander Litvinenkon murhasta on "syvästi häiritsevä".

Pääministerin kanslian mukaan se, että murha hyväksyttiin korkeimmalla tasolla ei sovi minkään valtion käytöstapoihin, puhumattakaan YK:n turvallisuusneuvoston pysyvästä jäsenestä.

Britannian sisäministeri Theresa May on kutsunut Venäjän suurlähettilään puhutteluun esitääkseen harminsa Venäjän haluttomuudesta tehdä yhteistyötä murhatutkinnassa. Mayn mukaan murhaepäillyistä on edelleen voimassa Interpolin pidätysmääräys.

May lisää, että tapaukseen liittyy tilien jäädytyksiä, mutta ei täsmennä keistä on kyse.

May kertoi brittiparlamentille kehottaneensa sotilasliitto Natoa ja Britannian EU-kumppanimaita ryhtymään toimiin, ettei Litvinenkon tapaisin murhia voisi enää tapahtua. 

Britanniassa tänään julkaistun selvityksen mukaan Litvinenkon murhalla oli Kremlin siunaus. Myrkyttäjät olivat sen mukaan entinen KGB:n turvamies Andrei Lugovoi ja toinen venäläinen Dmitri Kovtun.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme