Mainos
Mainos

Britannia ryhtyy rankkoihin lastensuojelutoimiin

Britanniassa suunnitellaan rankkoja toimia lastensuojelun tehostamiseksi.

Maan viranomaiset kaavailevat ryhtyvänsä tarkastamaan kansalaisia siltä varalta, että jollain heistä olisi salattu tuomio lasten hyväksikäytöstä. Tällaisia tapauksia on jo paljastunut muutamia.

Keinot tuomioita saaneiden löytämiseksi ovat kuitenkin karkeahkot. Tarkastuksiin joutuvat nimittäin lastenhoitajien ja opettajien lisäksi esimerkiksi lääkärit, hammaslääkärit ja jopa lapsiaan yksin kuljettavat vanhemmat.

Tarkastuksesta joutuu maksamaan vajaat sata euroa. Jos aikuinen kieltäytyy tarkastuksista ja jatkaa töitä lasten parissa, napsahtaa hänelle viiden tuhannen euron sakko.

Kansalaiset eivät ole suhtautuneet kovin innostuneesti tarkastuksiin. Esimerkiksi monet lastenkirjailijat ovat ilmoittaneet mielummin luopuvansa kouluvierailuista kuin alistuvansa tarkastuksiin.

Myös lastensuojelujärjestöt ovat ilmoittaneet, että kyseessä on valtava ylilyönti, joka ei todennäköisesti paranna lasten asemaa.

Lisäksi laajamittaiset henkilörekisterien tarkastukset saattavat rikkoa yksityisyyden suojaa. Myös tarkastusten vaatima koneisto maksaa paljon.

Tarkastuksia suorittavan viraston päällikkö on kuitenkin tyrmännyt kritiikin ja sanonut, että suunnitelmien vastustaminen on järjenvastaista.

(MTV3)

Kuuntele alkuperäinen juttu Radio Novan sivuilta

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme