Mainos
Mainos

Britannia söhläsi taas henkilötietojen kanssa

Britannian puolustusministeriö on hukannut jopa sadantuhannen sotilaan henkilötiedot. Sanomalehti Sunin mukaan tiedot olivat siirrettävällä kovalevyllä, jota ministeriön IT-alihankkijayhtiö EDS ei löydä enää mistään.

Levy sisältää muun muassa sotilaiden passinnumerot, osoitteet, syntymäajat ja ajokorttitiedot. Sillä on myös joitain tietoja jopa 600 000 mahdollisesta rekrytoitavasta.

Levyn katoaminen kävi ilmi kuluvan viikon puolivälissä, kun EDS alkoi kartoittaa tietoturvallisuutensa tilannetta. Britannian hallitus määräsi asian selvitettäväksi, kun verohallinto oli kadottanut peräti 25 miljoonan lapsilisän hakijan tietoja.

Puolustusministeriössä kävi jo heinäkuussa ilmi, että neljän viime vuoden aikana siltä oli hukkunut 747 kannettavaa tietokonetta, joista vain 32 oli saatu takaisin. Jatkuvat tietoturvamöhläykset ovat nakertaneet pahoin Gordon Brownin hallituksen suosiota.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme